ЧПП • MILD

ЧПП

Често Поставувани Прашања

Како може да нарачаm производ?

За да нарачате производ НЕ е потребно претходно да бидете регистрирани и најавени на MILD Home Store. Нарачки за производи се примаат 24 часа секој ден, во согласност со условите и правилата на MILD Home Store. Испораката на нарачките се врши најчесто во работното време на Mild. Сите испораки се вршат само во градови и населени места во Р.Македонија.

Наплата на производи

Производите нарачани од веб сајтот на MILD Home Store во овој момент може да се наплатат само при достава на самиот производ.
За секоја нарачка од вебсајтот, купувачот се контактира за да ја потврди нарачката.

Време на испорака

Испораката на производите зависи од големината на производот.
Помалите производи кои ги испраќаме преку поштенски/карго сервис стигнуваат за 24 часа, додека поголемите производи до една работна седмица.

Колку чини доставата

Доколку доставата ја врши нашиот тим, доставата е бесплатна, додека пак ако нарачката ја испраќаме по поштенски/карго сервис, услугата за достава се наплаќа според тарифата на поштенскиот/карго сервис, и е на трошок на купувачот, освен во случаи кога имаме акции за бесплатна достава преку карго сервиси.

Права на субјектот на лични податоци

Со овој документ, ние како Контролор на лични податоци – ДПТУ МИЛД ДООЕЛ Струмица(во понатамошен текст Милд), со седиште: улица Младинска 34 Струмица, со електроснка пошта info@mild.com.mk – овозможуваме информации за обработката на личните податоци и вашите права поврзани со оваа обработка. ПОВЕЌЕ

Политика за колачиња

Кога ке дојдете на нашиот сајт или ги користите нашите услуги, Милд ДООЕЛ Струмица, но и трети лица, авторизирани од наша страна собираат колачиња кои содржат податоци за вас. Во продолжение следи објаснување за политиката за користење на колачиња. ПОВЕЌЕ

Заштита на личните податоци при користење на Facebook

На нашата веб страница е интегрирана компонентата на Facebook. Facebook е социјална мрежа – место за социјални состаноци на Интернет кое на корисниците им овозможува да комуницираат едни со други во виртуелен простор. Социјалната мрежа може да послужи како платформа за размена на мислења и искуства или за добивање лични или деловни информации. Facebook им овозможува на корисниците да креираат приватни профили, да поставуваат фотографии и да се поврзат преку барања за пријателство. ПОВЕЌЕ

 

Правила за поднесување на електронски пораки, Правила за процесот на регистрација и права на субјектот на личните податоци

Заради системска заштита, секогаш кога ќе ги посетите нашите интернет страници, нашиот web сервер привремено го регистрира Вашиот домен и IP адресата на работната станица, заедно со уште неколку технички податоци во врска со сесијата односно посетата на интернет страниците. ПОВЕЌЕ

Технички и организациски мерки на ДПТУ Милд ДООЕЛ
Струмица

Со овој документ се пропишуваат техничките и организациски мерки за обезбедување тајност и заштита на личните податоци што се применуваат Милд, а кои произлегуваат од законската обврска на ДПТУ МИЛД ДООЕЛ Струмица (во понатамошен текст Милд) за следење и примена
на Законот за заштита на личните податоци, како и Правилникот за технички и организициски мерки за обезбедување тајност и заштита на обработката на личните податоци. ПОВЕЌЕ