Камин HORVAT FUERTA • MILD
, ,

Камин HORVAT FUERTA

HORVART TEHNIKA
Достапност:

На Залиха!


Шифра: 93504

Тежина 105 кг
Димензии 620 × 440 × 1030 mm
Димензии на Firebox
500х310х320мм

Димензии на стакло
300х180мм

Димензии на димна јака
120 мм

Димензии на рерната
400х350х200мм

Ефикасност
75%

Простор за греење
70м2

Моќ
4-14 kw

Централно греење
18+6=24 kw

29.999,00 ден

На Залиха!

Спореди

Fuerta е шпорет на дрва со дизајн на печка за ефикасно загревање на големи и средни простори. Опремен со керамичко огноотпорно стакло и хромирана рачка. Кутијата за ложиште е наредена со огноотпорни тули и решетки од леано железо за да се оптимизира ефикасноста и долговечноста на шпоретот. Овој шпорет има примарна и секундарна контрола на воздухот што дава целосна контрола на изгорувањето на огнот и излезната топлина. И систем за перење со воздух за стаклото да биде чисто со поглед на огнот. Јаката за чад има контрола на амортизерите за подобро регулирање на пожарот. Шпоретот е изработен од висококвалитетен челик, кој за разлика од кревкото леано железо, нема да пука или да се стопи. Во согласност со сите шпорети што ги нудиме, Fuerta има ознака CE според EN13240.

Тежина 105 кг
Димензии 620 × 440 × 1030 mm
Димензии на Firebox
500х310х320мм

Димензии на стакло
300х180мм

Димензии на димна јака
120 мм

Димензии на рерната
400х350х200мм

Ефикасност
75%

Простор за греење
70м2

Моќ
4-14 kw

Централно греење
18+6=24 kw


Техничка Спецификација

Бренд HORVAT TEHNIKA
Моќност 10KW
Загревање на површина ~70m2
Процент на искористеност 75%
Гориво Дрво и дрвени брикети