Шпорет на дрва ALFA TERM 35 лев • MILD
, , ,

Шпорет на дрва ALFA TERM 35 лев

Достапност:

На Залиха!


Шифра: 92237

Тип на гориво: јаглен, дрво
Димензии: 1100x600x850mm
Димензии На Рерна: 460x440x260mm
Капацитет: 32kW

94.000,00 ден

На Залиха!

Спореди

-шпорет создаден од гусани и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорен на висиоки температури
-котелот изграден од специјален котловски лим
-приклучување на оџак:странично или одозгора
-можност за избор на “лев“ или “десен“ шпорет
-готвење на целата површина на челичната плотна
-специален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на прегревање на ложиштето
-дополнителна сигурност – на шпоретот се вградени термометар кој ја мери температурата на водата во котелот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот
-подесувајќи го влезот на примарниот воздух во ложиштето со посебен регулатор автоматски се регулара температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќ на котелот
-подесувајќи го снабдувањето со секундарен воздух со помошна посебен регулатор се обезбедува поефикасно согорување
-со регулаторот за снабдување на терцијален воздух се подесува согорувањето на несогорените материи, се активира во случај на користење на јаглен како гориво -двојно стакло на вратата на рерната со вграден термостат
-двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар
-две положби на гусаната решетката во ложиштето за работа на шпоретот лето и зима
-специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти