Шпорет на дрва ALFA TERM 27 лев • MILD
,

Шпорет на дрва ALFA TERM 27 лев

Достапност:

На Залиха!


Шифра: 91870

Шпорет на дрва за парно
Капацитет: 27kW
Димензии: 900x600x850mm
Димензии На Рерна: 330x440x260mm

82.000,00 ден

На Залиха!

Спореди

-шпорет создаден од гусани и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорен на висиоки температури

-котелот изграден од специјален котловски лим

-приклучување на оџак:странично или одозгора

-можност за избор на “лев“ или “десен“ шпорет

-готвење на целата површина на челичната плотна

-специален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на прегревање на ложиштето

-дополнителна сигурност – на шпоретот се вградени термометар кој ја мери температурата на водата во котелот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот

-подесувајќи го влезот на примарниот воздух во ложиштето со посебенрегулатор автоматски се регулара температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќ на котелот

-подесувајќи го снабдувањето со секундарен воздух со помошна посебен регулатор се обезбедува поефикасно согорување

-со регулаторот за снабдување на терцијален воздух се подесува согорувањето на несогорените материи, се активира во случај на користење на јаглен како гориво -двојно стакло на вратата на рерната со вграден термостат

-двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар

-две положби на гусаната решетката во ложиштето за работа на шпоретот лето и зима

-специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот

-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти
power
27 kW
dimension-oven 900 x 600 x 850 mm