Шпорет на дрва ALFA TERM 27 десен • MILD
,

Шпорет на дрва ALFA TERM 27 десен

Достапност:

На Залиха!


Шифра: 91871

Alfa Term AT 27
трајножаречки шпорет на цврсто гориво
Десен
Боја Бела
Приклучок на парно
Моќност од 27KW на јаглен
27KW на дрво
1
9Bar Работен притисок
Запремнина на котел 25Л
Термостат
дијаметар на ќунец 150мм
загревање на површина од 275-365м3
150-170м2
Отвор за ложење В:Ш:Д 264/460:290:414mm
Големина на Рерната: В:Ш:Д: 260:330:440mm
Степен на искористеност 71.4 %
Гориво: Дрво и Јаглен
Тежина: 195кг
Димензии: В:Ш:Д: 850:900:600mm

82.000,00 ден

На Залиха!

Спореди

Alfa Term AT 27
трајножаречки шпорет на цврсто гориво
Десен
Боја Бела
Приклучок на парно
Моќност од 27KW на јаглен
27KW на дрво
1
9Bar Работен притисок
Запремнина на котел 25Л
Термостат
дијаметар на ќунец 150мм
загревање на површина од 275-365м3
150-170м2
Отвор за ложење В:Ш:Д 264/460:290:414mm
Големина на Рерната: В:Ш:Д: 260:330:440mm
Степен на искористеност 71.4 %
Гориво: Дрво и Јаглен
Тежина: 195кг
Димензии: В:Ш:Д: 850:900:600mm
-шпорет создаден од гусани и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорен на висиоки температури

-котелот изграден од специјален котловски лим

-приклучување на оџак:странично или одозгора

-можност за избор на “лев“ или “десен“ шпорет

-готвење на целата површина на челичната плотна

-специален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на прегревање на ложиштето

-дополнителна сигурност – на шпоретот се вградени термометар кој ја мери температурата на водата во котелот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот

-подесувајќи го влезот на примарниот воздух во ложиштето со посебенрегулатор автоматски се регулара температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќ на котелот

-подесувајќи го снабдувањето со секундарен воздух со помошна посебен регулатор се обезбедува поефикасно согорување

-со регулаторот за снабдување на терцијален воздух се подесува согорувањето на несогорените материи, се активира во случај на користење на јаглен како гориво -двојно стакло на вратата на рерната со вграден термостат

-двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар

-две положби на гусаната решетката во ложиштето за работа на шпоретот лето и зима

-специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот

-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти