Шпорет на дрва ALFA PLAM 90 FAVORIT лев • MILD
,

Шпорет на дрва ALFA PLAM 90 FAVORIT лев

Достапност:

На Залиха!


Шифра: 91866

Kапацитет 8kW Димензии на рерна в/ш/д 260х460х440mm Пречник на димен отвор 120mm Волумен на загревање 100-130м3 Површина на загревање до 50м2 Тежина 147.5kg

47.000,00 ден

На Залиха!

Спореди

Kапацитет 8kW Димензии на рерна в/ш/д 260х460х440mm Пречник на димен отвор 120mm Волумен на загревање 100-130м3 Површина на загревање до 50м2 Тежина 147.5kg

Челични рингли, постои можност за отстранување на целиот панел за темелно чистење
Можност за готвење на целата површина на плотната
Рамномерно печење во релна
Специјален клуч за отворање на вратата на огништето кога рачката е загреана
Огништето е обложено со заменливи шамотни плочи кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорување
Регулатор за снабдување на примарен воздух преку вратата на пепелникот
Регулатор за снабдување со секундарен воздух на внатрешната страна на главната вратичка
Секундарното снабдување со воздух обезбедува почисто согорување и догорување на претходно нецелосно догорени остатоци
Двојна стаклена врата, вграден термометар
Две положби на вратата:
1. Отворена врата од релна – поголема топлинска енергија за греење на просторијата
2. Затворена врата – Емитува помалку топлина за загревање на просторијата
Фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот – лесно е да се стартува
Две положби на решетката во шпоретот за работа во лето и во зима
Местоположба на отвори према оџакот: странично, на врвот и назад.
Отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
Номинална излезна топлина: 8 kW
Тип на гориво: јаглен, дрво
Димензии на производот: 900 mm x 600 mm x 850 mm
Димензии на релна: 460 mm x 440 mm x 260 mm
Димензија на инсталација-дијаметар на продолжетокот на излезниот гас: 120 mm
Капацитет за греење: 133 м3
Тежина на производот-Нето: 147 кг
Тежина на производот-бруто: 166 кг
Боја: бела